Zupa pieczarkowa Thermomix to danie, które przygotujesz w zaledwie kilka minut. Krem pieczarkowy Thermomix jest pożywny i zawiera sporą dawkę warzyw, dlatego warto włączać go do swojej codziennej diety. Dzięki zastosowaniu urządzenia kuchennego Thermomix, zupa pieczarkowa krem będzie gotowa w ekspresowym tempie. Dla wszystkich którzy uwielbiają przepisy w Thermomix polecam zupę cebulową, pyszna i wyśmienita zupa.
Jak zrobić zupę pieczarkową w Thermomixie?
Jeśli nie wiesz, jak zrobić danie, jakim jest zupa pieczarkowa Thermomix, podpowiemy krok po kroku, jakie czynności należy wykonać. Pierwszym krokiem będzie przygotowanie składników. Będziesz potrzebował:
- 250 g pieczarek,
- 70 g cebuli,
- 30 g masła,
- niewielkiej marchewki,
- niewielkiej pietruszki,
- kawałek korzenia selera,
- 150 g mięsa z kurczaka,
- 750 ml bulionu,
- 100 ml śmietany,
- 15 g serka topionego,
- przyprawy, takie jak sól, pieprz
Jak długo schodzi z przygotowaniem potrawy, jaką jest zupa pieczarkowa prosty przepis? Około pół godziny. Pieczarki drobno posiekaj w Thermomixie, w trybie 3 s/obr. 4. Przełóż je na inny talerz. Do naczynia kuchennego włóż cebulę, i rozdrobnij 3 s/obr. 5. Zeskrob pozostałości warzywa kopystką ze ścianek, dodaj masło i duś przez 3 min/Varoma/obr. 1. Następnie dołóż pozostałe warzywa pokrojone na małe kawałki i rozdrobnij 5 s/obr. 5. Kurczaka pokrój w kostkę i dodaj do warzyw, razem z przyprawami i bulionem. Gotuj 15 min/100 stopni Celsjusza/w trybie obroty wsteczne. Kolejnym etapem będzie dodanie pieczarek oraz ponowne gotowanie jeszcze 10min/100 stopni/obroty wsteczne. Następnie dodaj do zupy roztopiony ser i śmietanę. Podgotuj jeszcze 3 minuty/100 stopni/obroty wsteczne 2. Podawać z ziemniakami lub z makaronem. Ta zupa pieczarkowa jest najlepsza, kiedy chcesz zjeść coś smacznego, pożywnego i wartościowego.
Thermomix zupa pieczarkowa krem
Przepis na danie, jakim jest Thermomix zupa pieczarkowa krem należy do łatwych w wykonaniu. Ile czasu potrzebujesz, aby wykonać krem pieczarkowy thermomix?
Około pół godziny. Umieść cebulę w misce urządzenia kuchennego, zablokuj i miksuj przez 5 – 3 sekund. Dodaj olej i delikatnie podduś przez 3 minuty. Następnie dołóż grzyby i rozdrobnij przez 7 – 15 sekund. Wlej bulion i dosyp warzywa – całość gotuj przez 2 – 15 minut w 100 stopniach Celsjusza. Ostatnim krokiem będzie dodanie mąki i śmietany oraz połączenie wszystkich składników w trybie miksowania 7 do 9 przez 30 sekund. Gotuj przez 1,5 – 5 minut, w 100 stopniach. Zupa krem z pieczarek thermomix gotowa.