bułki na burgery
GotowanieKuchnia ThermomixMoja wiedza
0

Bułki do burgerów w Thermomix

Kanapki serwowane na ciepło – burgery i hamburgery to smażone lub pieczone, mielone mięso wołowe i dodatki, ukryte w miękkiej bułce. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak szybko zrobić bułki do hamburgerów, które pokochają wszyscy.

Sprawdzony przepis, dzięki któremu z łatwością przygotujesz w Thermomix rewelacyjne bułki do burgerów, z prostych składników:

  • 500 g mąki
  • 10 g drożdży instant
  • 250 g mleka
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 5 g soli
  • 5 g cukru
  • 1 jajko.

Z podanych składników należy wyrobić ciasto na bułki do hamburgerów w urządzeniu Thermomix przez 3 min./ interwał i pozostawić do wyrośnięcia na 30 min. Następnie krótko zarobić ciasto, podzielić na równe części i uformować spłaszczone bułeczki. Odstawić do wyrośnięcia na 40 min., na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec bułki do burgerów Thermomix posmarować lekko mlekiem i posypać sezamem. Piec 15 min. w 170 st. C.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *