Kanapki serwowane na ciepło – burgery i hamburgery to smażone lub pieczone, mielone mięso wołowe i dodatki, ukryte w miękkiej bułce. Czytaj dalej, aby dowiedzieć się, jak szybko zrobić bułki do hamburgerów, które pokochają wszyscy.
Sprawdzony przepis, dzięki któremu z łatwością przygotujesz w Thermomix rewelacyjne bułki do burgerów, z prostych składników:
- 500 g mąki
- 10 g drożdży instant
- 250 g mleka
- 20 g oliwy z oliwek
- 5 g soli
- 5 g cukru
- 1 jajko.
Z podanych składników należy wyrobić ciasto na bułki do hamburgerów w urządzeniu Thermomix przez 3 min./ interwał i pozostawić do wyrośnięcia na 30 min. Następnie krótko zarobić ciasto, podzielić na równe części i uformować spłaszczone bułeczki. Odstawić do wyrośnięcia na 40 min., na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec bułki do burgerów Thermomix posmarować lekko mlekiem i posypać sezamem. Piec 15 min. w 170 st. C.